Kolik stojí jedno ověření od DEMAGOGU? – zprávy ze streamu 23.6.2020

Reklamy

SLEDUJTE WWW.INCORRECT.CZ!

Loading

Střípek ze streamu: https://www.youtube.com/watch?v=dIphx6aBu2Q

YouTube: https://youtu.be/o-FG9cCWZkc

Reklamy

FB.com/FRKBlog
Twitter @FrKub
VK.com/IncorrectCz

SPOTIFY PODCASTY
open.spotify.com/show/3jfNmprU5WNMe008EkAnMy

DONATE:
paypal.me/frantakub
2401131596/2010

Ze zahraničí:
IBAN: CZ32 2010 0000 0024 0113 1596
Swift: FIOBCZPP

PATREON
www.patreon.com/incorrectcz

video
Diskuse Facebook

1 komentář

  1. Dnes jsem si přečetl článek na Idnes: „Po čistce mezi výrobky se musí přejmenovat i zesvětlující krém“, musím přiznat, že v těch nových postupech a pravidlech se docela ztrácím. Co víc, začínám se obávat, abych svým hloupým přístupem nepošlapával něčí práva nebo dokonce důstojnost. Nevím na koho se obrátit, proto jsem zvolil portál incorrect.cz, protože kdo jiný bude mít lepší představu o tom co je korektní a co už ne.
    Co mně trápí? V bodech uvádím otázky, které mě trápí nejvíce.
    1. Mám bílé auto na Černých pneumatikách. Abych se neprovinil rasistickou povahou této barevné kombinace, začal jsem shánět bílé pneumatiky, ale bohužel, nic jsem nesehnal. Napadlo mně, že okraje pneumatik přestříkám bílým sprejem, ale nevím, jestli by to nebylo jen pokrytecké gesto. Také mně napadlo přebarvit auto na Černo, už by to nebylo bílé auto na Černých gumách, ale Černé na Černých. Jenže je tu další nejasnost, nedopouštím se přešlapu, když já, jako příslušník bílé rasy, budu jezdit v černém autě? Nevíte náhodou jak vyřešit tento problém?
    2. Doma mám několik párů Černých bot a začínám si uvědomovat, že běloch chodící v Černých botách může svým chováním dehonestovat určitou rasu. Přece jen v botách můžete šlápnout bůhví do čeho a takový psí exkrement na Černých botách by mohl někoho ponížit a vyvolat mu nebývale trauma. Poraďte však, co mám dělat s botami, mám je vyhodit? Může se vůbec vyhazovat Černé boty, nemám je raději darovat nebo co s nimi? Ovšem hnědé boty mi zase barevně neladí s některým oblečením. Obecně bych uvítal nějaký korektní dress code, kde bude uvedeno, jakou barvy oblečení je nyní vhodné nosit, abych nikoho neurážel. Mám z toho v hlavě zmatek.
    3. Moje 10letá dcera se od malička bojí Černé tmy. Říkám ji stále, že se nemá čeho bát, že Černá tma je úplně stejná jako bílá nebo červená, žlutá a hnědá, jenže ona se stále bojí jen té Černé. Neměl bych jí to nějak zakázat? Jenže fobie je fobie a upřímně, bojím se zajít za lékařem a otevřeně mu říct, co mou dceru trápí. Mohli by ji pak zavřít do nějaké léčebny, vyšetřovat a zkoumat. Jsem v rozpacích.
    4. Letos jsem chtěl letět na dovolenou do Bulharska, jenže nejsem si jistý, jestli je zcela korektní koupat se v Černém moři. Přece jen, když už zaplatíme zájezd k moři, chtěli bychom v něm alespoň smočit nohy. Co to povídám ….. smočit nohy v Černém moři, to musí být urážející, musím se stále více kontrolovat. Dovolenou v Bulharsku zrušíme a pojedeme se podívat na Bílou horu nebo raději do Červeného Kostelce, to zatím asi nikomu nevadí. Padl také návrh na Machovo jezero, ale nevím, jaký měl Máchá postoj k otroctví Černých obyvatel. Pokud máte nějaký korektní tip na dovolenou, dejte prosím vědět.
    Dodnes jsem se domníval, že jsem byl celý život tolerantní vůči všem rasám, až nyní zjišťuji, že mé chování bylo občas silně xenofobní a urážlivé. Stydím se za to, ale palčivých otázek stále přibývá, proto budu rád, za každou informaci, která povede k mému osvícení, abych už nikdy nikomu neubližoval. Také bych se nechtěl dostat do křížku s nějakou organizaci nebo „nedej bože“ se zákonem.
    V článku na Idnes bylo uvedeno, že velkou kapacitou v této oblasti je nějaká aktivistka (nevím jestli je to správně, nemělo by se psát aktivist? Případně se předem omlouvám, vidíte, že v tom plavu) Poorna Bellová.
    Poprosil bych ji, aby se k tomu vyjádřila nebo rovnou napsala další knihu s podrobnými informacemi, co je nekorektní …. nebo spíše, co je korektní (aby kniha nebyla moc tlustá). Obávám se však, že mé znalosti angličtiny nejsou tak dobré, abych dokázal aktivist Bellovou vhodně oslovi a zároveň jí svou neznalosti neurazit nebo dokonce nezpůsobit újmu na jejím zdraví či na duši. Pokud máte tu odvahu možnost, prosím udělejte to pro všechny, kteří jsou na tom podobně jako já.
    Ve svém příspěvku píšu všude velké písmeno „Č“ ve slově Černý, abych dodržel nová pravidla pravopisu, doufám, že jsem někde neudělal chybu, pokud ano, jedná se o překlep a moc se omlouvám.
    Na závěr bych chtěl pokleknout, před všemi uvědomělými lidmi, aktivisty, organizacemi a především Černými zotročenými obyvateli, kteří ve jménu nás všech vedou boj proti diskriminaci a rasizmu, páchaném na Černých občanech celé země. Bůh nás (před nimi) ochraňuj.
    Předem děkuji za jakékoliv informace vedoucí k tomu, abych se stal lepším člověkem.
    Se srdečným pozdravem BLM.
    R.F.

Komentáře jsou uzavřeny.